vespi-v2.bergschenhoek02.bitwise.nl -1 False

Over Vespi & R-Vent

wij hebben het antwoord!
Over

Vespi & R-Vent

De filosofie achter het bedrijf Vespi & het merk R-Vent

Is goede ventilatie onzichtbaar en niet voelbaar? Wanneer spreken we van een prettig en gezond binnenklimaat om in te wonen of om in te werken? Welke criteria vormen de basis voor optimaal comfort? Denk daarbij aan het voorkomen van tocht, een laag geluidsniveau, de juiste temperatuur en juiste luchtvochtigheid. Maar ook luchtdichtheid en energiezuinigheid zijn van essentieel belang voor de realisatie van een gezond binnenklimaat. Een klimaat dat resulteert in comfort voor de gebruiker.

Realisatie van comfort in de gebouwde omgeving is de basis van alle R-Vent-producten. Maar comfort is voor R-Vent ook de dagelijkse ondersteuning van de verschillende partijen in de bouwkolom die betrokken zijn bij ventilatie en luchtbehandeling. Hiermee is comfort niet alleen belangrijk als eindresultaat, maar is comfort ook een uitgangspunt in de realisatie ervan. Dit is de filosofie van R-Vent.

Bij zowel de ontwikkeling, de productie, de selectie en de levering van R-Vent-producten staat comfort continu centraal. Pas als we overtuigd zijn dat een product aan deze voorwaarden heeft voldaan, verdient het de merknaam R-Vent.

De oorsprong van Vespi en R-Vent Group

R-Vent is de merknaam van R-Vent Group B.V., de ventilatiedivisie van Bergschenhoek Groep. R-Vent Group is één van de twee pijlers van de Bergschenhoek Groep. De tweede pijler, grond-, weg- en waterbouw & waterbeheersing wordt achtereenvolgens gevormd door de bedrijven Bergschenhoek Civiele Techniek en KWT Waterbeheersing. Binnen de Bergschenhoek Groep werken de genoemde bedrijven nauw met elkaar samen.

Bedrijven die deel uitmaken van de R-Vent Group B.V. zijn: Bergschenhoek LuchtcomfortSpiralietR-Vent Natuurlijke ventilatieVespi (Nederland) en Roha Group Sp. z o.o. (Polen).

De oorsprong van R-Vent Group ligt in 1919 met de oprichting van Bouwmaterialenhandel H. Rook. Nadat in 1956 wordt gestart met betonwarenfabriek Hercules N.V. schakelt het bedrijf in 1960 over van de productie van binnenmuurstenen naar de productie van betonnen elementen voor ventilatie- en schoorsteenkanalen.

Nadat het bedrijf in 1965 de naam wijzigt in Industrie- en handelmaatschappij Bergschenhoek B.V. (het huidige R-Vent Netherlands B.V. met handelsnamen Bergschenhoek Luchtcomfort, Spiraliet en Vespi) duurt het niet lang meer voordat men in 1970 start met de productie van mechanische woonhuisventilatoren en spiraalgefelste luchtkanalen.

In de jaren tachtig en negentig ontwikkelt Bergschenhoek Luchtcomfort zich in rap tempo tot de huidige zeven vestiging in Nederland die het nu heeft. Begin van deze eeuw worden de eerste activiteiten opgestart in Polen, later gevolgd door Spiraliet. Laatst genoemde richt zich op de toelevering van onder meer ventilatieproducten aan groothandels en voorraadhoudende partijen. De jongste onderneming is R-Vent Natuurlijke ventilatie, producent van ventilatieroosters en suskasten.

Sinds 2011 is, binnen de Bergschenhoek Groep, R-Vent Group opgericht om alle ondernemingen op het gebied van ventilatie en luchtbehandeling onder één dak te brengen en de filosofie en de kwaliteit van R-Vent producten verder te waarborgen.