vespi-v2.bergschenhoek02.bitwise.nl -1 False

Duurzaam ventileren?

Hoe kan ik een ventilatiesysteem verduurzamen? Bij realisatie én in gebruik?

wij hebben het antwoord!
Duurzaam ventileren?

Een duurzaam ventilatiesysteem

Het duurzaam bouwen van woningen en gebouwen wordt steeds belangrijker. Duurzaam bouwen betekent voor Spiraliet een bouwwijze waarbij de footprint wordt verminderd bij productie én realisatie van een ventilatiesysteem. Dit is goed is voor mens en milieu. Duurzaam betekent verantwoord omspringen met energie en grondstoffen. Op de volgende manieren helpen wij u met het realiseren van uw duurzame projecten:

  • duurzame grondstoffen en materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers;
  • een gezond en comfortabel binnenklimaat door goede ventilatie;
  • energiebesparende systemen.

Duurzame materialen

Climate Recovery

Climate Recovery kanalen en hulpstukken worden hoofdzakelijk geproduceerd van gerecycled glas en zand. De gepatenteerde flexibele kwaliteiten van Climate Recovery zorgen ervoor, dat de Climate Recovery Kanalen compact (plat) verpakt, opgeslagen en vervoerd kunnen worden. Daarnaast zijn de componenten 50% lichter in gewicht en reduceren ze de CO2- emissie tot 80% (EPD-rapportage) , ten opzichte van de standaard stalen kanalen. Climate Recovery kanalen en hulpstukken bieden een compleet systeem voor ventilatie- of airconditioningsprojecten met een beperkte footprint.

Meer informatie over Climate Recovery

R-Vent SPEED Thermo Duct

R-Vent SPEED Thermo Duct is een compleet programma voorgeïsoleerde kunststof luchtkanalen, voor zowel boven- als onderdakse toepassing. Een duurzame oplossing die niet alleen bijzonder hoge prestaties levert op het gebied van thermische isolatie met een hoge luchtdichtheid. R-Vent SPEED Thermo Duct is bovenal een zeer duurzame en economische oplossing voor het snel en eenvoudig realiseren  van geïsoleerd kanaalwerk met een strakke uitstraling.

Meer informatie over R-Vent SPEED Thermo Duct

Vraaggestuurd ventileren

Vraaggestuurde ventilatie levert een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat . De kwaliteit van de lucht wordt door middel van sensoren constant in de gaten gehouden. Bij te hoge concentraties vocht en CO2 of VOC’s wordt er met de juiste hoeveelheid op de juiste plaats geventileerd.

Bekijk hier onze duurzame projecten