Welkom op vespi.com

Vespi is uw partner voor rond- en rechthoekig kanaalwerk voor woningbouw en utiliteit. Neemt u gerust contact met ons op, we staan voor u klaar.

 

Rond- en rechthoekig kanaalwerk voor uw ventilatieproject?

wij hebben het antwoord!
Climate recovery Itho daalderop Lindab Metu system R-vent S&P Vent axia Wildeboer Zehnder

Projecten
In de praktijk

Een compleet overzicht van gerealiseerde ventilatieprojecten. Uw ventilatievraagstuk?

Wij hebben het antwoord!

 

Duurzame ventilatie voor energieneutrale jachtclub Hoe realiseer je duurzame ventilatie in een beperkte ruimte?

wij hebben het antwoord!
Duurzame ventilatie voor energieneutrale jachtclub

Midden in de Scheveningse Tweede Haven ligt de nieuwe, drijvende jachtclub van de Scheveningse Jachtclub. Het clubhuis van 12 bij 22 meter drijft in het midden van de haven en is energieneutraal. Voor de ventilatie van dit clubhuis, door middel van warmteterugwinning, waren er enkele uitdagingen met betrekking tot de ventilatiekanalen. Naast de beperkte beschikbare ruimte voor de ventilatiekanalen was ook de omgeving, midden in de haven van Scheveningen, een uitdaging.

Bergschenhoek Luchtcomfort is benaderd door Van der Helm B.V. installatiebedrijf uit Honselersdijk met de vraag of wij met hen konden meedenken over het ontwerp van een ventilatiesysteem voor een jachtclub dat in de Tweede Haven van Scheveningen zou komen te liggen. De Engineering van Bergschenhoek Luchtcomfort heeft in goed overleg met Van der Helm installatiebedrijf een ontwerp bedacht voor het leidingverloop dat voldoet aan de gestelde eisen met betrekking tot de te ventileren luchthoeveelheden en de daarbij beschikbare ruimte binnen in de jachtclub, rekening houdend met de omgeving te midden van het zoute zeewater.

R-Vent Ovaal biedt oplossing voor ruimtegebrek 

Door het gebrek aan ruimte in de clubruimte is er in plaats van een R-Vent ronde buis van 500mm gekozen voor een R-Vent Ovaal ventilatiekanaal van 715mm breed en 300mm hoog. In deze ovale ventilatiekanalen zijn buisroosters in RAL 9006 met volume regelaars gemonteerd waarmee de lucht wordt toegevoerd in de clubruimte. Voor de afvoer is gekozen voor één centraal rooster in de ruimte en drie plafondroosters van 600 x 600mm. In de kelder, waar de toiletgroepen en garderobe zich bevinden en op de eerste verdieping is gekozen voor R-Vent ronde sendzimir verzinkte buizen en hulpstukken, in combinatie met R-Vent KSOJ afvoer ventielen en  R-Vent KTSJ toevoer ventielen.

PU-Coating tegen weersinvloeden van het zeewater

Daarnaast was er nog de uitdaging van de ronde kanalen en hulpstukken en de rechthoekige buitenmuurroosters ten behoeve van de lucht aanzuig door de WTW-unit. Omdat de Jachtclub midden in de haven van Scheveningen ligt op het zoute water, hebben we de ronde ventilatiekanalen en hulpstukken in de diameter 500mm. Die worden gebruikt voor de lucht aanzuig aan de binnen zijde afgewerkt met een PU coating, ter bescherming van de invloed van het zout op de buizen en hulpstukken.  De buizen en hulpstukken zijn, af fabriek, uitwendig geïsoleerd met R-Vent Dampdicht materiaal voorzien van 13mm Aerofoam  ter voorkoming van condensvorming.

Buitenmuurroosters op maat.

De buitenmuurroosters van 1400mm x 500mm en 2 keer 800mm x 500mm zijn gemonteerd aan de onderzijde van de luifels.  De plenumbakken die achter de buitenmuurroosters geplaatst zijn, zijn bouwkundig op maat gemaakt aan de hand van de benodigde maatvoering van het buitenmuur rooster en uitgevoerd met een ovale aansluiting. De op maat gemaakte buitenmuurroosters zijn daarnaast ook nog eens uitgevoerd met een speciale coating, zodat de roosters beter bestand zijn tegen het zoute water/lucht.

Meer weten?

Ook op zoek naar een compleet ventilatiesysteem of onderdelen voor uw nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

 

EXPERIENCE CENTER
R-Vaar het zelf

Na een lange periode openen onze Experience Centers in Bergschenhoek en Staphorst in het najaar weer de deuren.

R-VAAR het zelf; U bent van harte welkom!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk in de agenda van Experience Center , informeer bij uw vertegenwoordiger of stuur uw vraag naar verkoop@rvent.nl. o.v.v. Experience Center. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren over de mogelijkheden.

Met in achtneming van de geldende voorzorgsmaatregelen, zoals uitgevaardigd door de Rijksoverheid, organiseren wij verantwoord bijeenkomsten in onze Experience Centers.  Meer weten over onze Experience Centers? Klik dan op onderstaande button.

Nieuws

  • Productnieuws
  • Bedrijfsnieuws
Openingstijden december en januari

Openingstijden december en januari

In de periode van maandag 27 tot en met vrijdag 31 december is Vespi gesloten. Daarnaast zijn, in verband met de voorraadinventarisatie,...

Geen inhoud

Er is een probleem opgetreden tijdens het laden van inhoud.

Digitale R-MAIL Nieuwsbrief

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Uw voordeel

Uw voordeel

Snel Gemakkelijk Vertrouwd

Naar R-OUTLET