Welkom op vespi.com

Vespi is uw partner voor rond- en rechthoekig kanaalwerk voor woningbouw en utiliteit. Neemt u gerust contact met ons op, we staan voor u klaar.

 

Rond- en rechthoekig kanaalwerk voor uw ventilatieproject?

wij hebben het antwoord!
Climate recovery Itho daalderop Lindab Metu system R-vent S&P Vent axia Wildeboer Zehnder

Projecten
In de praktijk

Een compleet overzicht van gerealiseerde ventilatieprojecten. Uw ventilatievraagstuk?

Wij hebben het antwoord!

 

Juiste ventilatie voor Sallandsche Golfclub "De Hoek" Hoe intergreren we ventilatie bij het renoveren van het clubgebouw?

wij hebben het antwoord!
Juiste ventilatie voor Sallandsche Golfclub "De Hoek"

De Sallandsche Golfclub 'de Hoek' in Diepenveen had al een paar jaar de wens om het clubgebouw te moderniseren. De plannen gingen niet over één nacht ijs, maar kwamen door de coronapandemie in een stroomversnelling. Mede oorzaak hiervan was het feit dat het golfgebouw nog niet over een goed ventilatiesysteem beschikte. Bij grote drukte in het gebouw werden simpelweg de deuren open gezet. Daardoor was het een must om bij de renovatie direct een goed ventilatiesysteem aan te brengen. De golfclub heeft met Spekschate Installatietechniek uit Olst, eigendom van René Klein Ovink, al jaren een eigen installateur in huis. Spekschate is een totaalinstallateur en actief in de regio rond Diepenveen.

Spekschate Insatallatietechniek kreeg de opdracht een ventilatiesysteem te ontwerpen en in te passen als onderdeel  van de verbouwing Door ervaring wist René Klein Ovink in grote lijnen wat er moest gebeuren om een goed werkend WTW-systeem aan te leggen met aandacht voor een energiezuinige en geluidsarme oplossing. In eerste instantie werd gedacht om een WTW-unit inpandig op de bestaande zolder te plaatsen en vervolgens het kanaalwerk te verdelen langs het bestaande plafond.

Door de relatie van Spekschate Installatietechniek met Bergschenhoek Luchtcomfort wist René dat Bergschenhoek Luchtcomfort veel ervaring heeft met het berekenen en uitwerken van zulke ventilatie vraagstukken. Nadat Spekschate Installatietechniek in kaart had gebracht hoeveel mensen de kantine maximaal  benutten, hebben zij een ontwerp van de situatie gemaakt inclusief kanaalwerk en deze vervolgens voorgelegd aan Bergschenhoek Luchtcomfort.

In samenwerking met de Engineering van R-Vent is het plan verder uitgewerkt. Daarbij was er twijfel of de luchtbehandelingskast van 2400 m3 wel op de zolder ingepast kon worden. Dit in verband met de afmetingen en het totaalgewicht. Samen met Bergschenhoek Luchtcomfort is de situatie bekeken om tot een passende oplossing te komen. Uiteindelijk bleek de unit te groot en is er besloten om een buitenunit te plaatsen. Alles in nauw overleg met de aannemer.

Uitgaande van de nieuwe situatie werd er samen met de engineers van Bergschenhoek Luchtcomfort een totaalplan gemaakt. Vanaf de R-Vent Luchtbehandelingskast tot en met het bovendakse-  en interne kanaalwerk. Inclusief de benodigde buisroosters en volumeregelaars.

Tijdens de bouw is samengewerkt tussen Spekschate Installatietechniek en de orderafdeling van Berschenhoek Luchtcomfort door veelvoudig contact over het verloop van het project. Onder andere ten aanzien van de logistieke planning. Maar ook tijdens het monteren van de luchtkanalen, roosters en volumeregelaars hebben de monteurs van Spekschate met Bergschenhoek Luchtcomfort contact gehad om te sparren over de juiste montage.

Dat is volgens René Klein Ovink ook juist de kracht van de samenwerking. Alles kunnen overleggen, duidelijk en transparant zijn. Het einddoel is om het project voor de klant naar volle tevredenheid uit te voeren. Verbouwingen/aanpassingen aan kantines, clubgebouwen, scholen zijn nu zeer actueel. Door de coronapandemie is  het belang van goede ventilatie alleen maar duidelijker geworden. Goed werkende ventilatiesystemen in ruimtes waar mensen samen komen zullen daarom alleen maar belangrijker worden.

Meer weten?

Ook op zoek naar een compleet ventilatiesysteem of onderdelen voor uw renovatie- of nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

EXPERIENCE CENTER
R-Vaar het zelf

Na een lange periode openen onze Experience Centers in Bergschenhoek en Staphorst in het najaar weer de deuren.

R-VAAR het zelf; U bent van harte welkom!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk in de agenda van Experience Center , informeer bij uw vertegenwoordiger of stuur uw vraag naar verkoop@rvent.nl. o.v.v. Experience Center. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren over de mogelijkheden.

Met in achtneming van de geldende voorzorgsmaatregelen, zoals uitgevaardigd door de Rijksoverheid, organiseren wij verantwoord bijeenkomsten in onze Experience Centers.  Meer weten over onze Experience Centers? Klik dan op onderstaande button.

Nieuws

  • Productnieuws
  • Bedrijfsnieuws
Productie Engineer

Productie Engineer

Voor de locatie in Staphorst zijn we opzoek naar een enthousiaste en gedreven Productie Engineer.

Openingstijden december en januari

Openingstijden december en januari

In de periode van maandag 27 tot en met vrijdag 31 december is Vespi gesloten. Daarnaast zijn, in verband met de voorraadinventarisatie,...

Geen inhoud

Er is een probleem opgetreden tijdens het laden van inhoud.

Digitale R-MAIL Nieuwsbrief

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Uw voordeel

Uw voordeel

Snel Gemakkelijk Vertrouwd

Naar R-OUTLET