Welkom op vespi.com

Vespi is uw partner voor rond- en rechthoekig kanaalwerk voor woningbouw en utiliteit. Neemt u gerust contact met ons op, we staan voor u klaar.

 

Rond- en rechthoekig kanaalwerk voor uw ventilatieproject?

wij hebben het antwoord!
Climate recovery Itho daalderop Lindab Metu system R-vent S&P Vent axia Wildeboer Zehnder

Projecten
In de praktijk

Een compleet overzicht van gerealiseerde ventilatieprojecten. Uw ventilatievraagstuk?

Wij hebben het antwoord!

 

Transformatie Schippersschool tot woongebouw Realisatie van WTW-systemen voor 10 appartementen

wij hebben het antwoord!
Transformatie Schippersschool tot woongebouw

Aan de Grondherenstraat in Charlois, Rotterdam-Zuid staat de voormalige Schippersschool Waalhaven. Het authentieke gebouw stamt uit 1915. De Gemeente Rotterdam heeft na een gedegen onderzoek besloten dat dit pand uitermate geschikt is voor collectief particuliere bewoning. Maelion, specialist in het compleet renoveren van bestaande woningen en het transformeren van bedrijfsonroerend goed, heeft het pand van de Gemeente Rotterdam gekocht. Uiteindelijk zijn in het gebouw 10 appartementen gerealiseerd. Allemaal voorzien van een individueel WTW-systeem. Zes gelijkvloerse appartementen van elk 156 vierkante meter. Daarnaast  twee maisonnettes (woningen met twee verdiepingen), een van 135 vierkante meter en een van 88 vierkante meter. Tot slot twee loftwoningen van 91 en 94 vierkante meter. Alle onderkomens hebben een buitenruimte van 21 tot 24 vierkante meter.

De historische en monumentale buitengevel is zoveel als mogelijk behouden gebleven. Ook het monumentale trappenhuis, de authentieke schoolgangen en de paneeldeuren/koplijsten hebben hun charmes behouden. De oorspronkelijke details zorgen voor wonen met een schools karakter!

Medio november 2020 is Bergschenhoek Luchtcomfort benaderd door de heer Michel Breda van Comfort Temp, warmte en comfort techniek, met de vraag of wij met onze kennis en kunde Comfort Temp en Maelion konden adviseren bij de realisatie van de WTW installaties voor de nog te realiseren appartementen.

In nauw overleg met Michel Breda van Comfort Temp en Vries-Jan Zuidam van Maelion hebben onze engineers gekeken hoe we de nieuw te bouwen appartementen kunnen voorzien van de gewenste WTW installaties. Dit met het uitgangspunt dat het niet ten koste zou gaan van de unieke uitstraling van dit prachtige monumentale pand. Het uiteindelijk ontworpen WTW-systeem omvat onder ander Itho Daalderop HRU-ECO350 wtw-units. De units zijn aangesloten op een ventilatiesyteem bestaande uit R-Vent Buizen en hulpstukken (stijgkanalen dampdicht geïsoleerd en deels PU-gecoate kanalen) en is voorzien van luchtdichte R-Vent Safe verbindingen.  Verder is het systeem onder andere uitgerust met Wildeboer brandkleppen.

Door nauw contact en goede communicatie onderling is voor elk hoofdbreken een goed antwoord voor de juiste ventilatie oplossing bedacht waardoor de toekomstige bewoners verzekerd zijn van een energiezuinig en gezond binnenklimaat.

Meer weten?

Ook op zoek naar een compleet ventilatiesysteem of onderdelen voor uw renovatie- of nieuwbouwproject? Neem dan vrijblijvend contact op met de vertegenwoordiger van Bergschenhoek Luchtcomfort in uw regio.

Wij hebben het antwoord!

EXPERIENCE CENTER
R-Vaar het zelf

Na een lange periode openen onze Experience Centers in Bergschenhoek en Staphorst in het najaar weer de deuren.

R-VAAR het zelf; U bent van harte welkom!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk in de agenda van Experience Center , informeer bij uw vertegenwoordiger of stuur uw vraag naar verkoop@rvent.nl. o.v.v. Experience Center. Wij nemen dan contact met u op om u te informeren over de mogelijkheden.

Met in achtneming van de geldende voorzorgsmaatregelen, zoals uitgevaardigd door de Rijksoverheid, organiseren wij verantwoord bijeenkomsten in onze Experience Centers.  Meer weten over onze Experience Centers? Klik dan op onderstaande button.

Nieuws

  • Productnieuws
  • Bedrijfsnieuws
Productie Engineer

Productie Engineer

Voor de locatie in Staphorst zijn we opzoek naar een enthousiaste en gedreven Productie Engineer.

Openingstijden december en januari

Openingstijden december en januari

In de periode van maandag 27 tot en met vrijdag 31 december is Vespi gesloten. Daarnaast zijn, in verband met de voorraadinventarisatie,...

Geen inhoud

Er is een probleem opgetreden tijdens het laden van inhoud.

Digitale R-MAIL Nieuwsbrief

Digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Uw voordeel

Uw voordeel

Snel Gemakkelijk Vertrouwd

Naar R-OUTLET